Vsak petek se Gorjanski škrati odpravimo v telovadnico bližnje osnovne šole. Nobeno vreme nas ne ustavi. V primeru dežja si nadenemo pelerine oz. prinesemo dežnike od doma ter gremo. Tega dne se vsi veselimo, saj imamo gibalne dejavnosti zelo radi. Ob prvem prihodu smo se dogovorili za določena pravila, ki nam pomagajo, da športne aktivnosti izvajamo na prijeten, varen način.

Ob prihodu se najprej ogrejemo. To naredimo z različnimi tekalnimi in drugimi igrami. Sledi glavni del, kjer izvajamo različne dejavnosti, s katerimi razvijamo različne gibalne sposobnosti kot so koordinacija, moč, hitrost, ravnotežje, vztrajnost, natančnost ter urimo različne spretnosti pri igrah z žogo in drugimi rekviziti. Otroci zelo radi plezajo, skačejo po mehki blazini, skačejo v globino, radi pa imajo tudi vedno nove izzive ter gibalne naloge. Otroci pomagajo pri pripravi in pospravljanju sredstev. Sledi zaključni del, ki poteka v obliki plesa, pogovora ali skupinske igre. Poskrbimo še za pitje vode ter zdrav prigrizek.

Hvaležni smo, da imamo možnost koriščenja telovadnice, kajti igralnica nam večjih gibalnih aktivnosti ne omogoča.  Zavedamo se pomena gibanja za zdrav otrokov razvoj ter navajanje na zdravo življenje otrok in njihovih družin, zato bomo v zimskem času z veseljem odhajali v telovadnico.