Junij je mesec, ko predšolski otroci uživajo v prijetnih toplih sončnih dneh, polnih iger na prostem in raziskovanja čudovite narave. V tem času se v vrtcih odvijajo številne ustvarjalne delavnice na prostem, kjer otroci razvijajo svoje ročne spretnosti, domišljijo in ustvarjalnost. Poleg tega junij prinaša daljše dneve, kar omogoča več časa za igro in druženje s prijatelji na igriščih. Otroci se neizmerno veselijo poletnih počitnic in raznolikih dejavnosti, ki jih prinaša poletje.

Otroke smo seznanili s projektom VARNO S SONCEM v vrtcu, kjer smo jih ozaveščali o pomembnosti zaščite pred škodljivimi UV žarki. Skozi interaktivne dejavnosti in igre so otroci spoznavali varne načine bivanja na soncu, kar pomembno prispeva k njihovemu zdravju in dobremu počutju.

Praznovali smo rojstne dneve otrok in jim polepšali njihov poseben dan. Uživali smo ob sladkanju s sladoledom, ki je s svojimi slastnimi okusi razvajal njihove brbončice. Med vročimi poletnimi dnevi jih hlajenje s sladoledom še posebej razveseli in osveži.