Spoštovani starši otrok, ki obiskujejo Vrtec Čebelica Šentjernej (enote: Petelinček,  Živžav in Čebelica)

Obveščamo vas, da se z 18.5.2020 ponovno odpirajo vrata naših enot. V času od 11. 5. do 15. 5. 2020 bodo potekale priprave na odprtje vrtca, ki bo deloval pod posebnimi pogoji v skladu s priporočili za preprečevanje okužbe s Covid-19.

V času od 11.5. do 13.5. 2020 bo potekalo evidentiranje števila otrok, ki se bodo z 18. 5. 2020 vključili v vrtec. Prosimo vas, da za ta namen izpolnite kratko anketo, najkasneje do 13.5. 2020 do 8.ure. Ob prihodu otroka v vrtec s seboj obvezno prinesite podpisano  IZJAVO.  V kolikor ne boste imeli podpisane izjave, vašega otroka ne bomo mogli sprejeti v vrtec. V kolikor se vaš otrok v vrtec vrača kasneje v maju ali juniju, nam to sporočite na vrtec-cebelica.sentjernej@guest.arnes.si  V vsakem primeru rešite tudi anketo.

Preberite tudi Sklep RSK za pediatrijo, ki določa za katere otroke je vstop v vrtec v času nevarnosti za okužbo s Covid-19 odsvetovan. Vsi se moramo zavedati, da ponovno odpiranje vrtcev še vedno pomeni tveganje za širjenje okužbe s koronavirusom.

Otroci se torej vračajo v oddelke, pri čemer pa je NIJZ priporočil, da je lahko v »skupinah« otrok 1. starostnega obdobja priporočeno stevilo 8 otrok in v »skupinah« 2. starostnega obdobja priporočeno stevilo 10 otrok.

Starši, ki bodo otroke s tem dnem vključili v vrtec, bodo dolžni plačevati vrtec.

Bivanje v naravi in ostale dodatne dejavnosti se do nadaljnjega ne izvajajo; priporočene pa so dejavnosti na prostem (terase, igrišča, sprehodi).
V vrtcu bomo upoštevali pedagoška priporočila Zavoda RS za šolstvo  za delovanje vrtcev  v času posebnih razmer ter Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid-19, ki jih je izdal NIJZ – (povezava).
Predvsem pa se bomo trudili kar najbolje poskrbeti za vse otroke, ki nam jih boste zaupali v vzgojo in varstvo. Seveda pa prosimo tudi vas starše, da dosledno spoštujete posebne ukrepe delovanja vrtca v tem času ter upoštevate vse higienske ukrepe in priporočila za zajezitev bolezni Covid-19.

Še posebno pazite na ustrezno ravnanje v času prihodov in odhodov otrok v/iz vrtca:

  • Starši v vrtec vstopajo z masko in si ob vstopu razkužijo roke. Otrok si po preobuvanju in oblačenju umije roke z vodo in milom.
  • Večji otroci prihajajo v vrtec tako, da se v garderobi sami preobujejo, slečejo vrhnje oblačilo in si umijejo roke z milom in vodo. Priporočilo je, da si predšolski otroci ne razkužujejo rok, ampak jih umivajo z vodo in milom.
  • Rezervna oblačila naj otrok prinese s seboj kot običajno. S seboj naj ima tudi plastično vrečko, v katero lahko damo umazana in morda mokra oblačila za pranje doma.
  • Svetujemo naj otroka pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva.
  • Uporabo javnega prevoza do vrtca in z njega odsvetujemo.
  • V prostorih vrtca starši upoštevajo zadostno medsebojno razdaljo (1,5 m) in se izogibajo dotikanju npr. ob pozdravu.
  • V garderobah in prostorih vrtca se starši oziroma odrasle osebe, ki otroka spremljajo zadržujejo le toliko kot je nujno, da čim bolj zmanjšamo gnečo.
  • Starši oziroma spremljevalci otrok se čim manj dotikajo opreme vrtca (garderobne omare, kljuke).