Kdo je tvoja družina?

Moja družina je mami, ati, oči, sestrica, bratec…pa tudi mama, babi, dedo, so nama razlagali otroci. V mesecu marcu sva se vzgojiteljici odločili, da posvetiva temo družini. Spodbujali sva otroke in starše, da so prinesli v vrtec družinsko fotografijo. Otrokom sva želeli pripraviti kotiček, s fotografijo družine. V igralnici nas na lep družinski dan spominja družinska fotografija vsakega otroka iz skupine. Tako si med dnevom lahko ogledajo svojo družino in o njej razlagajo prijateljem v skupini.

Mesec marec je prinesel pomlad v naše kraje. Mi pa smo v pozdrav pomladi sestavili pomladni šopek otrok skupine Sovice: vsak otrok je prinesel v igralnico cvetočo vejico. Tako smo sestavili čisto poseben in naš šopek pomladi.
V jutranjem krogu so dežurni otroci vestno črtali na koledarju dneve. Tako smo obeležili kar nekaj nam pomembnih dogodkov: dan žena, dan mučenikov , gregorjevo, prvi dan pomladi in materinski in očetovski dan.
Izdelali smo origami tulipane, ptičke za gregorjevo, senzorične rožice, posadili rožico za družine naših otrok, izdelali mini pretikanke. Letos smo za očke pripravili posebno darilo: otroci so o njih povedali nekaj misli.

Udeležili smo se tudi otvoritve učne poti v Šentjerneju in prav lepo je bilo pojesti malico na klopi ob poti, v bližini čebelnjaka.
Čisto zadnji dan v mesecu pa nas je obiskala ga. Jasmina iz Zdravstvenega doma Novo mesto in nas poučila o pravilnem ščetkanju zob.
Sedaj pa novim dogodivščinam naproti.

Katarina Petrinčič in Jerneja Miklič