Pri Metuljih se je prejšnji teden veliko dogajalo. V sredo smo se z avtobusom odpeljali na čudovit izlet v Arboretum Volčji potok, kjer smo si ogledali dinozavre, se iskali po labirintu, pojedli malico na prijetnem soncu, se igrali na igralih, ki so nas še posebej navdušila in na koncu povonjali lepe rožice, ki pa jih trenutno ni bilo veliko v parku. Za izlet se iskreno zahvaljujemo vodstvu vrtca.

V četrtek in petek pa smo imeli svoj planinski tabor. Vse skupaj se je začelo v četrtek dopoldne z iskanjem planinskega zaklada. Rešiti smo morali vse planinske uganke, pokazati znanje celega meseca in nabrati dovolj planik za celo skupino. Na koncu nas je pričakal zaklad, planinske kape. Nato smo spakirali nahrbtnike in se odpravili na planinski pohod. Pot nas je vodila čez Staro vas, Vajndol, na Mihovo, nato proti Cerovemu logu, kjer smo se na igrišču okrepčali in pot nadaljevali proti Prežeku, ki je bil naš cilj. Ob vračanju iz Prežeka nas je presenetil gozdni škrat. Ko smo ugotovili, da je zelo prijazen smo mu zapeli nekaj pesmic in ga opazovali pri njegovem plezanju po drevesih. Pot smo nadaljevali nazaj v Orehovico, kamor smo prišli ravno pred močno nevihto. Nato smo pojedli večerjo, se poigrali, se po taborniško umili in zvečer nas je čakalo presenečenje, vsak iz svoje spalne vreče je lahko gledal Kekca na velikem platnu – kino iz spalne vreče. Ker smo tako pogumni, smo potem brez joka zaspali, spali celo noč in se zgodaj zjutraj zbudili v nov dan.

V petek smo najprej pozdravili prijatelje iz sosednje igralnice kar v pižamah, nato smo se uredili in po zajtrku malo plesali in telovadili. Sledilo je izpolnjevanje planinskih knjižic, risanje vtisov itd. Za konec tabora pa smo si ogledali vse fotografije in filme tabora in se veselo igrali na igrišču vrtca. domov smo odšli polni vtisov.