V skupini Medvedki zelo radi izvajamo elemente otroške joge. K sodelovanju smo povabili naše družine, ter izvedli pravljično jogo.

Skozi pravljico smo »potovali« v Afriko. Najprej smo se poslovili od domačega kužka (naredili smo joga položaj psa) in mačke (joga položaj). Nato smo se z različnimi prevoznimi sredstvi (kolo, avtobus, vlak, avto, letalo) odpravili na pot. V Afriki so nas pozdravili domačini, s katerimi smo zaplesali ples. Pravljična pot nas je nato vodila k nadaljnjemu raziskovanju. Pozdravili smo kačo, slona, žirafo, opico,  leva… odpočili se ob reki Nil na kamnu in senci dreves. Afrika nas je zelo očarala, tja se bomo zagotovo še vrnili. A pogrešali smo dom, zato smo se odpravili domov. Potovanje je bilo zelo zanimivo, polno pasti in nevarnosti, a se je vseeno vse dobro končalo.

Pravljična joga je odlična dejavnost, ki združuje gibanje, domišljijo in povezovanje med starši in otroki. Ta pristop k vadbi prinaša številne koristi za vse udeležence, vključno z otroki, starši in družinsko dinamiko.