Zadnji mesec leta je potrebno zaznamovati s posebnimi dejavnostmi – to velja tudi za vrtec. Pri Balonih (2-3 let) smo december začeli z izdelavo lastne didaktične igrače »gosenice«, s pomočjo katere smo prirejali, spoznavali in utrjevali štetje in števila do štiri, prepoznavali barve in se z njo na vsemogoče načine igrali. Otroci so v izdelavo igrače vložili veliko truda in časa, sami so prisostvovali celoten likovni del, potrebno je bilo samo nekaj pomoči pri lepljenju in kasnejših napotkih za igro.

 

Nadaljevali smo z izdelavo svečnikov, ki so jih otroci dekorirali s pomočjo lepila in bleščic. Le ta naj bi otrokom služili kot prenosna svetila za sprehod. Bleščice seveda niso bile le na lončkih, bleščala se je cela igralnica…oziroma se še 😊

 

Brez praznične peke piškotov seveda ni šlo. Otroci so pri pripravi neizmerno uživali, seveda smo za malico jedli »naše« piškote, malo smo jih tudi radodarno razdelili.

 

V tem tednu pa smo posadili tudi božično žito, pred tem pripravili posodice, zemljo in seme, otroke tako pripravili k igri z nestrukturiranim materialom. Glede na motiviranost otrok bo žita dovolj za cel vrtec 😊 Posebno pozornost bomo namenili naravoslovnemu opazovanju, skrbi za žito, zalivanju in upamo, da nam bo vreme, čas in seme naklonjeno.

December hitro mineva, prav tako naše dejavnosti v vrtcu. V pričakovanju novega leta se že veselimo novih dogodivščin.

 

LP Baloni