Ples nas povezuje, zato z veseljem objavljamo, da smo se prek plesa povezali s skupino starejših Šentjernejčank.

Pričelo se je nekega ponedeljkovega jutra, ko smo z otroki obiskali našo šentjernejsko knjižnico, vendar smo pred vhodom zaslišali zelo lepo glasbo in hkrati videli nekaj starejših gospe, ki so ob glasbi zelo usklajeno plesale v krogu.

Otroci so obstali, jih občudujoče opazovali, ob koncu pa navdušeno ploskali. Slišati je bilo: »Mi bi tudi takole plesali!« Njihova vodja, gospa Marija Črv se je takoj odzvala in rekla, da se z veseljem dogovorimo za obisk v vrtcu.

Ni bilo potrebno dvakrat povedati, že sva se vzgojiteljici povezali s Slavico Tomše, se dogovorili za termin in komaj čakali, da pride tisti pravi ponedeljek, ko nas »šentjernejske plesalke« obiščejo v našem vrtcu.

Pred prihodom smo na sredini naše telovadnice pripravili mandalo in z njo presenetili naše gospe. Z veseljem smo v krogu zaplesali z njimi, saj njihova koreografija ni tako zahtevna, da ne bi zmogli. Tudi one so bile navdušene, kako usklajene gibe premorejo že tri- in štiriletni otroci.

Nastali so čudoviti plesi s povezovalno energijo mladih in starejših. Navdušenje je bilo obojestransko! Preživeta skupna urica je obogatila vse prisotne in veselimo se ponovnega sodelovanja.

 

Še nekaj o tovrstnem plesu: plesi, ki smo jih plesali se imenujejo Bachovi cvetni plesi. To so terapevtski plesi, nastali na osnovi teorije in prakse zdravljenja s cvetnimi esencami. Koreografije povezujejo zdravilne lastnosti posameznih rastlin s sporočili izbranih gibov. Bachovi cvetni plesi imajo zelo nezahtevne plesne elemente, pomagajo pa pri premagovanju negativnih čustvenih stanj.

 

Urška in Mirjana.