V petek, 22.6., je bil za vse otroke, ki obiskujejo enoto Čebelica, velik dan. Zjutraj namreč niso prišli v svoje dosedanje igralnice, ampak so s svojimi starši prvič prestopili prag novega vrtca. Pričakale so jih nove svetle igralnice v novozgrajeni stavbi. Pričakale so jih nove svetle igralnice v novozgrajeni stavbi. Vse igralnice imajo neposreden vstop v otroške sanitarije in umivalnico ter prostorno pokrito teraso. Stene prostorov so odete v pastelne barve, ki jih lepo dopolnjuje pohištvo naravni barvi bukve in ostali leseni elementi na hodnikih in stopniščih.

Z novim vrtcem smo pridobili velik večnamenski prostor, shrambe za didaktična sredstva, prostore za vzgojitelje in prostor za individualno delo, upravne in gospodarske prostore, novo razdelilno kuhinjo s spremljajočimi prostori. Za potrebe prevoza invalidnih oseb in hrane v nadstropje, je v stavbo vgrajena dvižna ploščad saj gre za enonadstropno stavbo.

Vsaki stavbi, pa naj bo še tako tehnično dovršena, vdahnejo življenje ljudje, ki v njej prebivajo. Zato smo zaposleni poskrbeli, da so nas že prvi dan bivanja na hodnikih pričakali otroški likovni izdelki. Otroci so ustavrajali na temo »Naš vrtec« in njihove umetnije sedaj krasijo razstavne panoje novega vrtca. Otroški živžav je napolnil igralnice, v času prihodov in odhodov smo opazili navdušene obraze staršev. Vse to nam daje moči, da se bomo še naprej trudili in v Šentjerneju izvajali kvalitetno predšolsko vzgojo.